RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}, recepty Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}, Pečený, hovězí, guláš, se, zeleninou, {Bezlepkový}


Recept na Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}

Recept na Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový} je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový} budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
cca 1/2 kg hovězího zadního nakrájené na kostky o velikosti soust 3 spíše větší cibule + 1 na závěr, na drobno nakrájené 3 větší mrkve, na kolečka nebo půlkolečka nebo oboje 2 papriky na proužky + 1 paprika na závěr (klidně všech možných barev) 3 polévkové lžíce hustého rajského protlaku (bez sladidel či jiných dochucovadel, jen rajčata), příp. 2dcl rajčatového pyré 4 velké stroužky česneku na plátky + 2 velké prolisované stroužky na konec (český, silný) 2 polévkové lžíce sladké papriky, mírně vrchovaté 3/4 polévkové lžíce uzené papriky 3 snítky tymiánu 2 menší snítky čerstvé majoránky pořádná hrst posekané petrželky + pořádná hrst posekané petrželky na konec 1 1/2 čajové lžičky sušené majoránky 1 čajová lžička drceného kmínu olej sůl, pepř, chilli.

Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}
Zvětšit obrázek

Recept na Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}

Recept na Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}:
Troubu jsem si dala předehřát na 180°C. Na plotně jsem si v pekáči rozpálila olej a dala do něj zprudka osmahnout kousky masa, aby se hezky zatáhlo. Pak jsem jej dala bokem. Do výpeku jsem vsypala 3 na drobno pokrájené cibule (říká se, že kolik masa, tolik cibule, ale platí to objemově), nechala trochu změknout, pak jsem přidala půlku z na plátky pokrájeného česneku a půlku z mrkve a paprik. Asi po dvou minutách jsem hořák úplně vypnula (možno jen snížit na minimum, ale jistota je jistota), zaprášila jsem jak sladkou, tak uzenou paprikou a za průběžného promíchávání jsem postupně přidávala snítky tymiánu, majoránky, protlak, maso, petrželovou nať, zbytek česneku, mrkve a paprik. Plamen jsem si pustila úplně na slabo, aby se mi mletá paprika nepřipálila a tím nezhořkla. To vše jsem nakonec zalila 3 hrnky horké vody, trochu osolila, opepřila, ochutila chilli, přiklopila víkem a šoupla do trouby. Poprvé jsem se pod víko podívala po hodině a půl, abych vše promíchala, zkontrolovala, jak se to má se šťávou a nakonec přidala trochu sušené majoránky a drceného kmínu. Po druhé jsem nakoukla asi po hodině a 3/4, kdy už maso bylo dost měkké. Šťávy se mi nakonec vypeklo docela dost, proto jsem ještě do pekáče přilila zhruba hrnek vody (možná i necelý). V tento moment jsem i na posledních 15 minut přidala tu jednu pokrájenou cibuli, papriku, druhou hrst nasekané petrželové natě, ještě trochu majoránky a kmínu, dosolila a nechala tomu poslední chvilku v troubě. Po vytažení jsem do guláše vmíchala ony dva prolisované stroužky česneku.

Poznámka k receptu na Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}:
Uznávám, že to vypadá trochu složitě, ale ve výsledku se opravdu jen jednotlivé ingredience postupně přidávají, pak na to člověk může 3hodiny kašlat a pak se až začne něco málo dít =). Guláš se vlastně zahustí úplně sám a omáčky je dost a dost. Proto je vhodný pro bezlepkáře. Při procházení receptů jsem si pak všimla, že je tu podobný recept od spagetky, ale říkala jsem si, že používám jinou zeleninu, více bylinek a nezahušťuji. Pokud by to ale někomu vadilo, tak recept vymažu. http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/11/peceny-h...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kaczik
  • Datum vložení: 06.01.2015
  • Počet porcí: 5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: cca 1/2 kg hovězího zadního nakrájené na kostky o velikosti soust 3 spíše větší cibule + 1 na závěr, na drobno nakrájené 3 větší mrkve, na kolečka nebo půlkolečka nebo oboje 2 papriky na proužky + 1 paprika na závěr (klidně všech možných barev) 3 polévkové lžíce hustého rajského protlaku (bez sladidel či jiných dochucovadel, jen rajčata), příp. 2dcl rajčatového pyré 4 velké stroužky česneku na plátky + 2 velké prolisované stroužky na konec (český, silný) 2 polévkové lžíce sladké papriky, mírně vrchovaté 3/4 polévkové lžíce uzené papriky 3 snítky tymiánu 2 menší snítky čerstvé majoránky pořádná hrst posekané petrželky + pořádná hrst posekané petrželky na konec 1 1/2 čajové lžičky sušené majoránky 1 čajová lžička drceného kmínu olej sůl, pepř, chilli
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečený hovězí guláš se zeleninou {bezlepkový}, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový} - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist